Vrijdagavond studeerden 155 kersverse politiemensen van de Provinciale Politieschool Antwerpen af. Het was de nieuwste lichting agenten, inspecteurs en hoofdinspecteurs van de politie. Het plechtige decor van de proclamatie was het provinciehuis van Antwerpen.

Negen laureaten kregen een bijzondere onderscheiding. Zes van hen waren sportlaureaten. Ze ontvingen de medaille en het getuigschrift van gedeputeerde Bart De Nijn. Commissaris-generaal Fernand Koekelberg huldigde de drie laureaten van de promotie.

De grote baas van de politie verving minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom, die niet aanwezig kon zijn wegens de rellen in Sint-Jans-Molenbeek. Politiezone Neteland

Nick Moons, afkomstig uit Herentals, was ook één van de afgestudeerden. Hij vond dat de opleiding heel gevarieerd was en elke dag iets nieuws te bieden had. “De groepssfeer is heel tof, en je leert elke dag nieuwe mensen kennen waarmee je een kameraadschappelijke band schept.” Later wil hij bij de politie in Herentals, maar momenteel is hij flik in Antwerpen omdat daar meer actie is, zo vindt hij zelf.

Een groepsfoto per promotie op de wenteltrap van het provinciehuis mocht niet ontbreken. Naast de commissaris-generaal en de gedeputeerde, stond ook Raf Somers, de directeur van de Provinciale Politieschool Antwerpen mee op het plaatje.[i]Verslag en foto's: Liesbeth Smeulders/ThalsFM NetelandNieuws.[/i]